Regio Nijmegen

Verschillende professionals op de scholen in de regio Nijmegen hebben toenemende zorgen over het mentale welzijn van hun leerlingen. Daarom zijn de gemeente Nijmegen, het Samenwerkingsverband VO-VSO, GGD Gelderland-Zuid en Karakter Kinder- en de samenwerking aangegaan om de STORM-aanpak te implementeren in de regio Nijmegen.

Onder regio Rijk van Nijmegen verstaan we: Nijmegen, Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Wijchen en West Maas en Waal.

Vanaf het schooljaar 2023-2024 wordt gestart om de STORM-aanpak te implementeren in leerjaar 2 en 4 van verschillende middelbare scholen in de regio Nijmegen. Het doel is het verbeteren van de mentale weerbaarheid van de leerlingen, en de vroeg-signalering van somberheidsklachten en/of suïcidale klachten. De komende jaren zal STORM Nijmegen zich inzetten om op alle middelbare scholen in Nijmegen de STORM-aanpak te implementeren. Tevens is het doel om de aanpak ook op mbo-scholen in de regio in te gaan voeren.

“Doen, doorgaan en volharden – dat is wat ik sterk vind aan STORM. Volharding is ontzettend belangrijk: deze jongeren hebben het nodig om te zien dat mensen hun stinkende best voor ze doen én blijven doen. Een depressie gaat niet zomaar over, het vergt een lange adem. Wij geven ze hoop.”

Rian van den Boogaart, sociaal psychiatrisch verpleegkundige en programmaleider STORM

Contactpersonen voor deze regio

Lieke Wijnhoven
Programmaleider en gz-psycholoog
024-3512222
l.wijnhoven@karakter.com