STORM-aanpak in RTL Nieuws

Sanne Rasing, programmaleider STORM en senior onderzoeker van het Depressie Expertisecentrum Jeugd en Sjannie van Tuijl, docent op het TBL in Oss, gingen in gesprek met het RTL Nieuws over de STORM-aanpak. Zij vertelden over het nut van de STORM-aanpak en over het gesprek aangaan met jongeren over mentale gezondheid.

RTL Nieuws liet zien hoe depressie sneller gesignaleerd kan worden bij leerlingen door de samenwerking tussen zorg en onderwijs op de scholen. Somberheid is een toenemend probleem en het is lastig op te lossen: jongeren die zich depressief voelen of zelfs suïcidale gedachten hebben. RTL Nieuws liet zien hoe de aanpak die in Oost-Brabant is ontwikkeld uitgerold worden in andere delen van het land.

De STORM-aanpak gaat door samenwerking met de Landelijke Agenda Suïcidepreventie, na succesvolle jaren in Brabant, nu uitgerold worden in andere delen van het land. Sanne tegen het RTL Nieuws: “Jongeren leren dat om hulp vragen en vroegtijdig ingrijpen, eraan kan bijdragen dat de klachten minder worden.”

In het nieuwsitem is te zien hoe collega Kim van Ettekoven een les over mentale gezondheid geeft aan leerlingen in de tweede klas van het voortgezet onderwijs.

Kijk het hele item van RTL Nieuws hieronder.