Webinar voor ouders

In een jaarlijks Webinar informeren we ouders over beginnende somberheid bij jongeren

Als ouder sta je al van jongs af aan dicht bij je kind en weet je graag wat er in hem of haar omgaat. In de puberteit zul je mogelijk merken dat je zoon of dochter minder deelt, zich wat meer los begint te maken en zelf dingen wil oplossen. Dit hoort er allemaal bij, maar wat als je denkt dat je kind somberheid ontwikkelt? Eén van de doelen van STORM is het informeren van de omgeving van een jongere over beginnende somberheid en suïcidaliteit bij jongeren, en hoe hiermee om te gaan.

Webinar

Jaarlijks wordt vanuit STORM een webinar voor ouders van middelbare scholieren georganiseerd. Tijdens de webinar komen verschillende sprekers vanuit de jeugdgezondheidszorg en het onderwijs aan het woord. Zij delen informatie en vertellen over hun werkwijze en hun rol binnen de STORM-aanpak. Deelname aan de webinar is kosteloos en vrijblijvend. 

De ouderwebinar voor regio Oost-Brabant heeft plaatsgevonden op donderdag 5 oktober 2023. De webinar is opgenomen en is hieronder terug te kijken.  

Download hier:
Veelgestelde vragen tijdens de webinar (oktober 2023)
Tips voor jongeren
Tips voor ouders

“Dank jullie wel voor jullie inzet, ik vind het belangrijk dat kinderen op deze leeftijd de aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Ik voelde me zo machteloos als ouder.”

Moeder van een leerling