Een dipje of sombere periode hoeft
niet uit te lopen op een depressie

Zet de stap om over je sombere gevoelens te praten

Iedereen heeft weleens een dipje, maar 37.000 jongeren in Nederland raken hun rotgevoel heel moeilijk kwijt en krijgen last van een depressie. Daarom is de STORM-aanpak opgestart. Scholen, hulpverleners en een heleboel anderen willen er samen voor zorgen dat álle jongeren goed in hun vel zitten.

Heel vaak praten jongeren (en volwassenen) niet over hun donkerste gevoelens. Dit terwijl het delen van deze gevoelens en hetgeen waar je mee zit, je verder kan helpen.

Blijf er niet mee rondlopen

We snappen dat het moeilijk kan zijn om over je gevoelens te praten. Toch is het belangrijk dat, wanneer je ergens mee zit, je hier hulp bij vraagt!

Heb je het gevoel klem te zitten? Zit je niet lekker in je vel? Blijf er niet alleen mee zitten! Zet de stap om erover te praten en trek aan de bel! Dit kan door het aan te geven bij je mentor/coach of een docent met wie je een klik hebt. Ook kun je dit aankaarten bij het ondersteuningsteam op school of kun je erover praten met (een van) je ouders. Je kunt daarnaast ook altijd bij je huisarts terecht; maak een afspraak om er eens met hem/haar over te praten.

“Jarenlang durfde ik niemand te vertellen waar ik mee zat, uit angst om als een gestoorde gek gezien te worden. Ik duwde mijn gevoelens weg, maar daardoor ging ik me juist nog rotter voelen. Je bént niet gek als je je rot voelt en je bent ook zeker niet de enige. Als je erover praat, krijg je hulp.”

Evy (20)