We willen aantonen wat het effect van onze inzet is

Uiteindelijk draait STORM om één ding: minder depressieve jongeren en minder suïcides. Daarom worden de effecten van de drie eerste STORM-projecten in Oost-Brabant wetenschappelijk onderzocht.

Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat we straks zeker weten dat we het juiste doen en echt een verschil maken in de levens van jongeren. Daarnaast blijven we dankzij het onderzoek steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en innovaties, zodat we ons aanbod kunnen blijven aanpassen en jonge mensen steeds de beste hulp kunnen bieden die op dat moment (internationaal) beschikbaar is.

Houvast

Een belangrijk neveneffect van deelname aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek was dat het alle partners betrok in een strak ingeregeld werkproces. Er was één duidelijk, gezamenlijk doel en één manier om dat te bereiken. Ook voorkwam het onderzoek discussies over de (vermeende) effecten van bepaalde interventies, want die staan straks onomstotelijk vast. Op die manier geeft het onderzoek alle ketenpartners houvast.

“Dankzij dit programma kon enkele keren net op tijd worden ingegrepen, omdat een jongere vertelde dat hij of zij ernstig suïcidaal was. Een beter resultaat kan ik me niet wensen.”

Joost Hendriks, wethouder Cuijk