Regio Eindhoven en De Kempen

Binnen de regio Eindhoven en de Kempen zijn we er samen van overtuigd dat het signaleren én sneller afwenden van risico op depressiviteit onder jongeren beter kan. We zijn dan ook enorm trots dat we de handen ineenslaan om de STORM-aanpak te implementeren vanaf schooljaar 2024-2025. 

Dit doen we vanuit een regionale samenwerking tussen onderwijs, GGzE, GGD Brabant-Zuidoost en de verschillende gemeenten. Middels de STORM-aanpak komen we samen tot actie om een positieve bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van de jongeren.

De regio Eindhoven en De Kempen omvat de gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en Heeze-Leende. 

In deze regio wordt gestart met implementatie van de volledige aanpak in leerjaar 1 en we streven naar uitbreiding in leerjaar 4 over twee jaar.

“Een jongere die depressief is: het is onnatuurlijk, maar helaas geen zeldzaamheid. De invloed van een depressie is groot en beïnvloedt ook je schoolleven. Juist daarom is het de moeite meer dan waard dat wij er sámen voor zorgen dat problemen snel worden opgemerkt en aangepakt.”

Marja van Leeuwen, directeur SWV Helmond-Peelland VO

Contact met deze regio